Dieta odchudzająca nie jest tylko po to żeby schudnąć, ale także ratować nasz organizm przed różnego rodzaju chorobami związanymi ze złym odżywianiem się i pochłanianiem niepotrzebnego tłuszczu, jakie zawierają różnego rodzaju oleje, na których się smaży i aby tego uniknąć należy definitywnie skończyć ze smażeniem mięsa i robieniem innych potraw na oleju. Dietetyczna kuchnia przewiduje tylko gotowanie pokarmów na parze, które są bardzo zdrowe i dostarczają organizmowi wiele witamin, które podczas smażenia się nam tracą. Dietetycy radzą by wybierać mięsa ostrożnie i najlepszym mięsem, jakie można kupować to jest kurczak i królik, który jest bardzo zdrowy, lecz każde mięso zawiera w swoim składzie cholesterol, więc powinniśmy jeść go zdecydowanie mniej, bo dieta nie toleruje cholesterolu. Najlepiej było by się udać do dietetyka, który doradzi nam, co warto jeść a czego raczej nie stosować w swojej diecie oraz możliwe, że ułoży nam cały tygodniowy jadłospis według naszego organizmu i wtedy należy sprawdzić jak się wtedy czujemy czy jesteśmy zmęczeni czy raczej pełni energii.

1 KOMENTARZ

Comments are closed.